PKI uttaler seg i Minerva

Aleksander Sørlie har uttalt seg til Minerva om velger å gå tilbake til sitt tildelte kjønn etter å ha gjennomgått kjønnsbekreftende behandling. Under kan du lese et utdrag fra artikkelen.

Aleksander Sørlie er nestleder i Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens (PKI). Sørlie mener tilbake-konvertering er et svært marginalt problem

– Det er fremdeles slik at det største problemet i Norge er at personer som trenger kjønnsbekreftende behandling blir nektet dette, og ikke at folk får behandling de ikke skulle fått, sier Sørlie.

– Når det er sagt, så er dette noe vi tar seriøst og jobber med på flere ulike måter.

Sørlie forteller om en svært heterogen gruppe med ulike årsaker bak sitt behov for å gå tilbake til å leve som kjønnet de fikk tildelt ved fødselen.

– Den gruppa som i dag får mest mediaoppmerksomhet er personer som detransisjonerer fordi de finner ut at de aldri egentlig var trans, eller som reelt føler at de var trans, men ikke er det lenger, og som nå angrer på behandling.
Sørlie peker imidlertid på to andre grupper: De som blir utsatt for så stor grad av transfobi eller sosial eksklusjon at det ikke oppleves som verdt det, til tross for at behandling har hjulpet.

– Den siste gruppen er de som går tilbake til fødselskjønn, men som er fornøyde med de kroppslige endringene de fikk under behandling, utdyper Sørlie.

Ler mer her.